HE'LAS ELLEN


He'las Ellen
Cascano - He'las Bera - Cero

Tamma, syntynyt vuonna 2011
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 3558
Kasvattaja ja omistaja Ulla ja Kimmo Helasuo

He'las Ellenin isä Cascano oli 3-vuotiaana oritestissään Bayernissa paras estehevonen saadessaan 8 pisettä laukasta ja ennätysmäiset 10 pistettä hyppykyvystään. Vuonna 2011 oriin suorituskyky sekä vahva periyttäjälinja huomioitoon ja Cascano sai jalostusluvan myös OS Oldenburg Internationalissa. Ori on kilpaillut esteillä S-tasolla sijoittuen. Lisäksi se on osallistunut Bundeschampionaattiin sekä nuorten estehevosten MM-kilpailuihin.

Cascanolla on jälkeläisiä, jotka ovat syntyneet vuosina 2005―2015. Jälkeläisistä on sanottu arvioinneissa seuraavaa: esteellä voimakas ja nopea ponnistus, avaa hyvin takaa, varovaisuus ja voimakas laukka sekä hyvä esteäly.Cascano edustaa erittäin vahvaa suorituspohjaista estehevoslinjaa isänsä Carthagon ja emälinjansa Rh
apsodie – Alraune -kautta.

Carthago Z on tammalinjasta 162 ja se on jättänyt lukuisia erinomaisia kansainvälisellä tasolla kilpailevia urheiluhevosia, sekä yli 30 siitokseen hyväksyttyä oria. Oritestissään Carthago Z sai arvosanan 9,5 irtohypytyksestä ja 10 hyppykyvystä. Carthagoa voidaan pitää aikansa parhaimmista estekyvyn periyttäjistä. Jalostuksessa Carthago on periyttänyt jälkeläisilleen oman hyppykykynsä ja helpon ratsastettavuuden sekä yhteistyöhalukkuuden. Vuonna 1997 ori johti Saksan indeksiä 182 pisteellä. 

He'las Ellenin emä He'las Bera polveutuu tammasta Trave I, jonka isä on loistavista jälkeläisistä tunnettu holsteinori Calato (Capitol I – Landgraf I). Calato  kilpaili tanskalaisen  nuoren ratsastajan Jennifer Fogh Pedersenin kanssa voittaen mm. Pohjoismaiden ja Tanskan mestaruuden. Ratsukko edusti myös Nations Cup -joukkueissa. Calato on tällä hetkellä jalostuksessa Zangersheide-siittolassa. Calaton indeksit: 2007 este 139 (95%) ja koulu 98 (95%). 

Trave I:n emä Zola on Holsteiner-tammalinjasta 3558, josta periytynyt paljon hyviä jälkeläisiä, sekä kilpaurheiluun että jalostukseen. Tammalinjasta 3558 hyväksyttyjen orijälkeläisten lista on mittava: LINKKI. Linjan tunnetuimpiin kouluperiyttäjiin kuuluu Flemmingh (Lacapo - Carneval) ja estepuolen tunnetuin ori lienee Gran Corrado (Grannus - Corrado).CascanoCarthago
Capitol I
Perra

Rhapsodie
Rasso
Alraune
He'las Bera

Cero
Calido I
Larsa I

Trave I
Calato
Zola
 


Cascanon tyttäret He'las Esperanza, He'las Escada ja He'las Ellen