HE'LAS ELVIRA


He'las Elvira
Cascano - Lilian II - Lansing

Tamma, syntynyt vuonna 2011
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 2666
Kasvattaja Ulla ja Kimmo Helasuo
Myyty 

He'las Elviran isä Cascano oli 3-vuotiaana oritestissään Bayernissa paras estehevonen saadessaan 8 pistettä laukasta ja ennätysmäiset 10 pistettä hyppykyvystään. Vuonna 2011 oriin suorituskyky sekä vahva periyttäjälinja huomioitoon ja Cascano sai jalostusluvan myös OS Oldenburg Internationalissa. Ori on kilpaillut esteillä S-tasolla sijoittuen. Lisäksi se on osallistunut Bundeschampionaattiin sekä nuorten estehevosten MM-kilpailuihin. Cascanolla on jälkeläisiä, jotka ovat syntyneet vuosina 2005―2015. Jälkeläisistä on sanottu arvioinneissa seuraavaa: esteellä voimakas ja nopea ponnistus, avaa hyvin takaa, varovaisuus ja voimakas laukka sekä hyvä esteäly.

Cascano edustaa erittäin vahvaa suorituspohjaista estehevoslinjaa isänsä Carthago Z:n ja emälinjansa Rhapsodie – Alraune -kautta. Carthago Z on tammalinjasta 162 ja se on jättänyt lukuisia erinomaisia kansainvälisellä tasolla kilpailevia urheiluhevosia, sekä yli 30 siitokseen hyväksyttyä oria. Oritestissään Carthago Z sai arvosanan 9,5 irtohypytyksestä ja 10 hyppykyvystä. Carthagoa voidaan pitää aikansa parhaimmista estekyvyn periyttäjistä. Jalostuksessa Carthago on periyttänyt jälkeläisilleen oman hyppykykynsä ja helpon ratsastettavuuden sekä yhteistyöhalukkuuden. Vuonna 1997 ori johti Saksan indeksiä 182 pisteellä.

He'las Elviran emä Lilian II oli Bezirksprämien-tamma, joka edusti Holsteiner-tammalinjaa 2666. Lilian II polveutui oriista Lansing, joka on hyväksytty jalostukseen Holsteiner Verbandissa, Oldenburgissa sekä KWPN:ssä. Viisivuotiaana Lansing voitti arvostetun Bundeschampionaation, ja myöhemmin ori kilpaili menestyksekkäästi aina Grand Prix -tasolle asti yhdessä Bo Kristoffersonin kanssa.

Lansingin tunnetulla emällä Monolinella on muitakin kuuluisia jalostukseen hyväksyttyjä jälkeläisiä, kuten Calvin Z ja Cantus. Cantus on puolestaan jättänyt oriit Come On (Ralf Schneider), Calido I & II sekä Cascavel.CascanoCarthago
Capitol I
Perra

Rhapsodie
Rasso
AlrauneLilian II

Lansing
Landgraf I
Monoline

Charleen GER
Carthago Z
Winnipeg II


Video: 4-vuotias He'las Elvira ja Madis Morna Noviisisarjan osakilpailussa4-vuotias He'las Elvira ja Madis Morna Noviisisarjan osakilpailussa