SAURON HE'LAS

 

Sauron He'las
Samurai Fi - Trave I - Calato

Ori, syntynyt 2016 
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 3558
Kasvattaja ja omistaja Ulla ja Kimmo Helasuo
 

Sauron He'lasin isä Samurai Fi hyväksyttiin sen ollessa 2,5-vuotias, vuoden 2014 Oldenburgin oripäivillä Oldenburg OS –kantakirjaan. Ori valittiin kaikkiaan 329 oriin joukosta Oldenburgin oripäivien finaaliin (34 hevosta), jossa se hyväksyttiin Oldenburgin kantakirjaan jalostuskäyttöön.

Samurai Fi edusti Oldenburgin kantakirjan sekä orilautakunnan mukaan modernia urheiluhevostyyppiä ja yltää suvullisesti erityisen kiinnostavaan jalostusluokkaan. Oriin isä Semper Fi on itsekin vielä nuori, moderni urheiluhevonen, joka on saavuttanut urallaan jo erittäin merkittäviä saavutuksia kansainvälisellä esteratsastuksen tasolla. Isäoriin tyyppi ja urheilullisuus näkyy selvästi myös sen jälkeläisissä, kuten sen vielä ainoassa jalostukseen hyväksytyssä pojassa Samurai Fi. Semper Fi:n taustalla on vahva orien Stakkato–Grannus-yhdistelmä, joka on miltei pettämätön estekapasiteetin periyttäjä.
Sauron He'lasin emä on Trave I, jonka isä on loistavista jälkeläisistä tunnettu holsteinori Calato (Capitol I – Landgraf I). Calato  kilpaili tanskalaisen  nuoren ratsastajan Jennifer Fogh Pedersenin kanssa voittaen mm. Pohjoismaiden ja Tanskan mestaruuden. Ratsukko edusti myös Nations Cup -joukkueissa. Calato on tällä hetkellä jalostuksessa Zangersheide-siittolassa. Calaton indeksit: 2007 este 139 (95%) ja koulu 98 (95%). 

Trave I:n emä Zola on Holsteiner-tammalinjasta 3558, josta periytynyt paljon hyviä jälkeläisiä, sekä kilpaurheiluun että jalostukseen. Tammalinjasta 3558 hyväksyttyjen orijälkeläisten lista on mittava: LINKKI. Linjan tunnetuimpiin kouluperiyttäjiin kuuluu Flemmingh (Lacapo - Carneval) ja estepuolen tunnetuin ori lienee Gran Corrado (Grannus - Corrado).


Samurai FiSemper Fi
Stakkato
Grannina H

Checkiolina
Couleur Rubin
Fenja-NTrave I

Calato
Capitol I
Vanessa III

Zola
Landgraf I
Nanzy

 

Sauron He'las syksyllä 2016 OS-Oldenburg-rekisteröintitilaisuudessa

 


Sauron He'las kesälaitumella 2016

 

Sauron He'las ja emä Trave I