Casalido

Casall – Calido I – Calypso II

Holsteiner stallion, 2011, 170cm

Breeder Peter Nagel-Tornau

WFFS negative

 

Casalido on hurmaava ja kilpailukykyinen ori, joka on lähes isänsä Casallin kopio. Casalidon erinomainen laukka ja uskomaton hyppytekniikka yhdistettynä nopeaan reaktiokykyyn takaavat oriin suosion. Casalido suoritti 30 päivän oritestinsä vuonna 2014 Redefinissä erinomaisin pistein ja sai hyppykapasiteetista 9,5.

Casalido on hurmaava ja kilpailukykyinen ori, joka on lähes isänsä Casallin kopio. Casalidon erinomainen laukka ja uskomaton hyppytekniikka yhdistettynä nopeaan reaktiokykyyn takaavat oriin suosion.

Casalido suoritti 30 päivän oritestinsä vuonna 2014 Redefinissä erinomaisin pistein ja sai hyppykapasiteetista 9,5. Vuonna 2015 Casalido osallistui ensimmäisiin kilpailuihinsa voittaen nuorten hevosten 110 cm luokan. Casalido on tehnyt vaikutuksen ensimmäisillä jälkeläisillään, Oldenburg-International yhdistys palkitsi Casalidon 1c-main premium -palkinnolla upeista varsoista.

Vuonna 2016 Casalido kvaalasi itsensä Bundeschamppionaattiin ja voitti muun muassa kolme kvaaliluokkaa peräkkäin. Casalido sijoittui myös toiseksi Warendorfin pienessä finaalissa.

2017 ori voitti Gerd Sosathin kanssa yhteensä yhdeksän Bundeschamppionaat kvaali -luokkaa peräkkäin ja kvaalasi näin itsensä lukemattomia kertoja finaaliin. Gerdin loukatessa itsensä vain kaksi päivää ennen Bundeschamppionaattia, ratsasti Hendrik lopulta orilla pienessä finaalissa sijalle kuusi.

2018 Casalido oli erittäin menestyksekäs nuorten hevosten S-tasolla ja kvaalasi jälleen Bundeschamppionaattiin. Ori suoritti todella vakuuttavasti ja sai luvan kilpailla Lanakenin nuorten hevosten MM-kilpailuissa.

Vuonna 2019 sijoittui useita kertoja aina 145cm luokkiin asti ja menestyi erittäin hyvin muun muassa kansainvälisillä Youngster Toureilla Kronebergissa, Hampurin Derbyssä, Verdenissä ja Paderbornissa. Casalido sijoittui upeasti myös toiseksi 8-vuotiaiden Equiline Youngster Cupissa.

Casalidon isä Casall on kilpaillut kansainvälisellä huipulla Rolf-Göran Bengtssonin kanssa. Ratsukko on voittanut muun muassa Global Champions Tour osakilpailuja sekä kilpaillut menetyksekkäästi useissa arvokilpailuissa.

Casalidon emä Kyara on täyssisko Bella Donnan emälle. Bella Donna on kilpaillut menestyksekkäästi useissa arvokilpailuissa sekä voittanut eniten palkintorahoja Saksassa vuonna 2013 ratsastajansa Meredith Michaels-Beerbaumin kanssa. Kyara on myös täyssisko hyväksytyille oreille Charisma I ja Charisma II. Limonchello NT (i. Lord Caletto), joka on kilpaillut menestyksekkäästi kansainvälisellä 160cm-tasolla, on Kyaran jälkeläinen.

Casalidon emänisää, Calido I, pidetään yhtenä parhaista Holstein oreista. Calido I:llä on yli 70 jalostukseen hyväksyttyä jälkeläistä. Lähes 300 Calido I:n jälkeläistä kilpailee korkealla tasolla ja sen jälkeläiset ovat voittaneet yhteensä yli kolme miljoonaa euroa palkintorahoja. Calido I periyttää tyyppiä, hyppykykyä, hyppytekniikkaa sekä ratsastettavuutta.

Hinnat:
Casalidon astutuskausi (tammakohtainen lupa)

1200e (miinus 100e hyvitys ennakkomaksusta)

 

Casall Caretino Caletto II Cor de la Bryère
Deka
Isidor Metellus
Corbala
Kira XVII Lavall I Landgraf I
Madam
Maltia Raimond
Duldige
Kyara Calido I Cantus Caletto I
Monoline
Baroness VII Coriander
Kollet
Verona I Calypso II Cor de la Bryère
Tabelle
Gerlis Lancaster
Urbine

Videot