040 195 1434

Helasuo - Holstein logo

Cascalinus

Cascadello I – Acolord – Sandro

Holsteinori, syntynyt 2014, Stamm 104A
N/N (Non Carrier)/WFFS

Kasvattaja Schmidt Hartwig, Saksa
Omistaja Ulla ja Kimmo Helasuo

Cascalinus esitettiin Ypäjän FWB-oripäivillä maaliskuussa 2017 ja se hyväksyttiin ensimmäiseen jalostusluokkaan kahden vuoden astutusluvalla. Lue Cascalinuksen arvostelu.

Cascalinus sisäänratsastettiin Saksassa loppuvuodesta 2016. Katso video ratsastuksesta Oriasema Helasuon Facebook-sivuilta.

Cascalinus on suositun Holstein-ori Cascadello I:n poika. Vuonna 2009 syntyneen Cascadello I:n ensimmäiset jälkeläiset ovat olleet elegantteja, urheilullisia ja ne liikkuvat hyvin. Jälkeläiset ovat perineet Cascadello I:n hienot kasvot ja ylälinjan. Jälkeläisten joukossa on ollut useita Holstein-huutokaupoissa korkeaan hintaan myytyjä varsoja. Cascadello I:n jalostusindeksi vuonna 2016 oli 151 %.

Cascalinus edustaa Holstein-emälinjaa 104A, joka on yksi parhaista kilpailu- ja siitoshevosia tuottaneista linjoista. Linja kantaa nimeä ”Retinan-linja” (Ramsez), mutta tänä päivänä se ehkä kuitenkin tunnetaan paremmin Corradinan emälinjana. Menestyksekäs Corradina on Cascalinuksen emän sisko, ja se on ansioitunut kilpatuloksillaan yhdessä saksalaisen Carsten-Otto Nagelin kanssa. Uskomattoman menestyksekäs pari voitti muun muassa kaksi henkilökohtaista EM-hopeaa (2009, 2011), maailmanmestaruusjoukkuekultaa (2010), EM-joukkuekultaa (2011), EM-joukkuehopeaa (2013) ja EM-joukkuepronssia (2009).

Samasta tammalinjasta 104 A tulevat myös oriit Clapton VDL 160sj, Acolord, Landetto, Cornetino, Brantzau ja Laurin. Cascalinuksen vanhempi veli, vuonna 2013 syntynyt ori Zenato VDL (Zirocco Blue – Acolord) on hyväksytty Hannoverkantakirjaan.

Cascalinus osallistui Holsteiner-oripäiville loppuvuodesta 2016, päästen testeissä viimeiseen vaiheeseen asti. Cascalinus oli kallein Holsteiner-oripäivien huutokaupassa myydyistä ei-hyväksytyistä oreista.

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Cascalinus sopii sinun tammallesi!