Cyber

Calido – Canturo – Sandro Boy

Oldenburg stallion, *10.5.2015, 168,5cm

Lic. FWB, OS, HANN
N/N (Non Carrier)/WFFS

Breeder Gerd Sosath
Owner Ulla & Kimmo Helasuo

Tänä vuonna 4-vuotiasta Cyberiä on kiitetty sen loistavasta ratsastettavuudesta sekä erinomaisesta asenteesta hyppäämiseen. Urheilullinen ori sai erityismaininnan oripäivillä sen hienoista jalka-asennoista!

Cyber on hyväksytty jalostukseen Oldenburg-International, Hannover ja FWB-kantakirjoihin.

Cyber osallistui kevään 2019 FWB-oripäiville, jossa sille myönnettiin I-luokan astutuslupa. 4-vuotiaasta oriista todettiin mm seuraavaa:

“Urheilullinen, hyväjalkainen ori. Oriilla on laadukkaat askellajit. Sillä on nopea ja voimakas ponnistus. Ori on varovainen ja keskittyy hyvin tehtäviinsä. Sillä on erittäin hyvä ratsastettavuus.”

Cyberin isä Calido I on yksi tärkeimmistä periyttävistä oreista maailmanlaajuisesti. Calido I:n suvusta löytyy mm. Cor de la Bryère A.N. ja Cottage Son xx kolme kertaa sekä Ramzes AA ja Anblick xx kahdesti. Emän isä Coriander oli varsinainen monipuolinen kyky ja se voitti useita vaativan tason kouluratsastuskilpailuita. Calido I on jättänyt yli 90 hyväksyttyä orijälkeläistä ja yli 300 sen jälkeläisistä on menestynyt korkeimmissa luokissa 150-160-tasolla.

Calido I :n tärkeimpiin jälkeläisiin kuuluvat mm. Coupe de Coeur (German Champion 2006 and 2007 René Tebbelin ratsastamana), Nobless M (Helsingin ja La Corunan Grand Prix winner 2007 Pius Schwizerin kanssa) sekä Eurocommerce Acapulco (Gerco Schröder). Vuoden 2008 Olympialaisissa Hongkongissa kilpaili Calido I:n jälkeläiset California (Taizo Sugitani), Cayak (Eiken Sato) ja Nobless M (Tebbel). Muita menestyneitä kilpailevia jälkeläisiä ovat mm. Cashmaker (1.60 m) Denis Nielsenin kanssa, Coolmann (1.55 m) Tobias Meyerin kanssa ja Calanda (1.50 m) Marcus Ehningin ratsastamana.

Isänisä Cantus on yksi tärkeimmistä Holsteiniin vaikuttaneista oreista. Cantus kuoli jo vuonna 1994 ja se on jättänyt lukuisia menestyneitä jälkeläisiä. Yksi tunnetuimmista jälkeläisistä on Come On, joka kilpaili voittaen kansainvälisellä Grand Prix- ja Nations Cup -tasolla Ralf Schneiderin ja Jordanian prinsessa Hayan kanssa. Cantus jätti 25 hyväksyttyä poikaa, mm. Cassius Clay (1992 Viernheim champion stallion), Cascavelle, Colbert GTI, Canaletto, Cyrano ja Cellestial. Cantuksen jälkeläinen Calvaro voitti olympiahopee vuoden 2000 olympialaisissa Sydneyssä Willi Melligerin ratsastamana.

Emä St.Pr.St. Salomee (Canturo – Sandro Boy Salomee), kisanimeltään Cantara, kilpaili esteillä Nicklas Aromaan kanssa sijoittuen 135 cm:n tasolle asti 7-vuotiaana, jonka jälkeen se myytiin Australiaan.

Emänisä Canturo (Cantus – Calando I) on Cantuksen viimeisin hyväksytty poika. Viisi- ja kuusivuotiaana Canturo kilpaili Bundeschampionate-finaaleissa. Seitsemänvuotiaana Canturo kilpaili World Championship kilpailuissa Zangersheidessa. Kahdeksanvuotiaana se voitti ja sijoittui CSI Wienissä, Roomassa, La Baulessa ja Falsterbon Derbyssä.

Emänemä Samona, kilpailunimeltään Cantatra 100 (Sandro Boy – Landor S ) on emänä myös My Boylle synt. 2012, joka kilpailee Niclas Aromaan kanssa M** nuorten luokkia hienolla menestyksellä.

Emänemänemä st.Pr / El.st Landora on emä myös jalostusoreille Casino Berlin (155 cm taso) ja Casirus (150 cm taso). Ennen siitostamman uraansa Landora (Landor S) kilpaili itse esteradoilla. Landora on jättänyt myös hyväksytyn oriin Casirus, joka on menestynyt 150 cm -luokissa.

Tästä tammalinjasta on useita menestyksekkäitä jälkeläisiä, kuten Welttraum by Weltmeister, Welt Stern by Welt As, Insider by Inschallah AA, Freischütz by Furioso II, Rosenstar S by Rubinstein, Mortimer by More Magic xx, Carlo by Chronist, Quidam’s As by Quidam’s Rubin, Conners by Corlando Confinance by Contendro I ja Locadeur by Lordanos.

Emän emänisä Sandro Boy on jättänyt lukuisia lupaavia ja palkittuja jälkeläisiä. menestyksekkäisiin jälkeläisiin lukeutuu ori Sandro Junior (Sandro Boy – Singulord Joter), joka on on vuoden 2017
Holsteiner Körung -voittaja. Sandro Junior myytiin Holstein Verband’s stallion auction 2017 huutokaupassa 260 000 euron hintaan.

Cyber on tulevaisuuden ori jolla on upea ratsastettavuus ja asenne hyppäämiseen!

Lue oripäivien 2019 Orilautakunnan arvostelu Cyberista täältä.

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Cyber sopii sinun tammallesi!

 

Calido I Cantus Caletto I
Monoline
Baroness Coriander
Kollet
St.Pr.St. Salomee Canturo Cantus
Fara
Samona Sandro Boy
St.Pr./El.St. Landora

Galleria

Videot