Frisco

Fürstenball – Stedinger – White Star

Hannover stallion, *16.5.2012, 170cm

Lic. HANN, WEST, FWB
N/N (Non Carrier)/WFFS 

Breeder Gestüt Grasekamp
Owner Peggy Högsten

Kouluratsastuksen maajoukkuevalmentaja Rien van der Schaft: ” Incredibly beautiful stallion with a bright future”.

Frisco on hyväksytty jalostukseen FWB -, Hannover- ja Westfalen kantakirjoihin jalostusluokkaan I.

Friscon laatu on varmistettu 70 päivän oritestissä Saksassa. Laadukkaiden liikkeiden lisäksi ratsastettavuus, luonne ja rakenne ovat saaneet arvosanan 9. Frisco sai kokonaispisteet 135 kouluratsastuksessa. Parhaille Hannover oreille myönnetään vuosittain Weltmeyer palkinto ja tämän kunnian Frisco sai vuonna 2016 erittäin hyvästä tuloksesta 70 päivän testissä.

Frisco osallistui vuonna 2016 Bundeschampionaatin finaalin, jossa se sai kaikista liikkeistä sekä yhteistyöhalusta että tulevaisuudennäkymistä 8. Frisco kilpaili 7-vuotiaana vuonna 2019 Suomessa sijoittuen 7-8 vuotis cupin finaalissa toiseksi. Frisco sijoittui myös vaativa B/vaativa A tasolla ja oli Prestige cupin paras 7-vuotias. Friscoa koulutetaan kohti GP:tä. Se osaa tällä hetkellä Intermediare I:en liikkeet sekä piaffen että passagen alkeet. Ratsastettavuus ja yhtyeistyöhalu ovat huippuluokkaa, joten tulevaisuus näyttää valoisalta.

Kouluratsastuksen maajoukkuevalmentaja Rien van der Schaft: ” Incredibly beautiful stallion with a bright future”.

Maajoukkuevalmentaja Janne Bergh: ”Kuvankaunis Frisco on erittäin yhteistyöhaluinen ja miellyttävä ratsastaa. Oppii uudet asiat nopeasti, eikä sillä ole mitään ongelmia vaikeiden kokoamista vaativien liikkeiden kanssa. Kaikki askellajit ovat tahdikkaat ja laadukkaat”.

Friscolla on muutamia lupaavan näköisiä vuonna 2017 syntyneitä jälkeläisiä Saksassa.

Friscon isä Fürstenball oli Oldenburg oripäivien voittaja vuonna 2008 ja sai parhaat tulokset oritestissä 2009. Fürstenball menestyi myös nuorten hevosten MM kilpailuissa 6-vuotiaana. Fürstenball on valittu ”Stallion of the year ” vuoden oriiksi Herningissä Tanskassa vuonna 2018. Fürstenballilla on lukuisia menestyksekkäitä jälkeläisiä mm. vasta 9-vuotias Heilines Danciera tamma, joka on ylittänyt 80% kansainvälisessä GPssä vuonna 2020. Fürstenballin jälkeläiset ovat tunnettuja laadukkaiden liikkeiden lisäksi hyvästä ratsastettavuudesta.

Friscon emä Starlight O on Staatsprämie-palkittu ja jättänyt myös toisen Hannover jalostukseen hyväksytyn oriin Fuerstenherz, joka on Friscon täysveli. Friscon emänemän Woman On To O täysveli on Hannover jalostukseen hyväksytty ori World Diamond O. Frisco on hannover emälinjasta stamm 1189109, josta edellä mainittujen lisäksi mm. myös jalostusori Weltjunge ja Sean Connery, joka kilpailee GP-tasolla Therese Nilshagenin kanssa.

Friscon emänisä Stedinger oli paras Oldenburg ori kantakirjauksessa vuonna 2002 ja toiseksi paras vuonna 2004. Vuonna 2005 Stedinger osallistui Bundeschampionaattiin ja kilpaili tasolle Intermediare I saakka. Stedinger on kansainvälisessä WBFSH rankingissä maailmanlaajuisesti kahdeksannella sijalla ja sillä on paljon menestyneitä jälkeläisiä. Esimerkkinä mainittakoon Stand by Me ruuna, joka kilpailee Saksassa menestyksekkäästi kansainvälisellä GP-tasolla.

Frisco on WFFS N/N (negatiivinen).

Hinnat:
Frisco astutuskausi
Astutusmaksu kausi 350,00€ (Maksu ennen ensimmäistä siemennystä/siirtoa)
+ Tiineysmaksu 90 vrk tiineydestä 650,00€
Katso tarkemmat tiedot hinnastostamme.
Mahdollisuus myös Jousto laskuun ja osamaksuun!

Frisco on jo palkittu tulevaisuuden ori sensaatiomaisesta Fürstenballista!

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Frisco sopii sinun tammallesi!

Lisätiedustelut oriista:
Peggy Högsten
peggy.hogsten@gmail.com
puh/whatsup 044-5533259

Varaukset: Oriasema Helasuo / tilauslomake
HUOM! Friscon spermatilaukset tulee tehdä edellisenä päivänä jo klo 16.00 mennessä numeroon 040 195 1434.

Fürstenball Fürst Heinrich Florestan I
Dawina
Maradonna Donnerhall
Marella
Starlight O Stedinger Sandro Hit
Bold-Fantasy
Woman on Top O White Star
Matcho’s Girl O

Galleria

Videot