Kuvaus
Hyvästä ruokinnasta huolimatta välillä tulee vastaan tilanne, jossa hevosen immuunijärjestelmä tarvitsee lisää tukea. Esimerkiksi stressaavat tilanteet sairauksien, toipumisen tai kasvupyrähdysten aikana saattavat luoda tarpeen voimistaa hevosen immuunijärjestelmää, jotta hevosen elimistö osaisi auttaa itse itseään. Erittäin tarkoin harkitut ainesosat nukleotidi, ternimaito, ogliosakkaridi, beeta glukaani, sinkki, ja vitamiini C on puhdistettu luomaan erikoisrehusta stressaavien tilanteiden pelastaja.
Suosittelemme rehua stressaaviin tilanteisiin kuten varsomisen, vieroituksen ja sairasloman ajaksi, kuljetukseen ja tallin vaihtoon.
Mikään organismi ei pysty toimimaan ilman nukleotideja. Adeniini, gukaniini, tymiini ja urasiili ovat osa RNA:ta ja DNA:ta ja näin siis osa jokaista solua. Miljoonat solut monistuvat joka päivä ja yhden solun rakentamiseksi tarvitaan noin kolme miljardia nukleotideia ja paljon energiaa. Määrä ei ole vain ratkaiseva sen vaikutukselle, mutta ennen kaikkea tärkeää on viiden eri nukleotidin yhdistelmä. Koostumuksesta riippuen nukleotidit voivat tukea kehon eri toimintoja.
Jos infektioista, sairauksista, lisääntyneestä työtaakasta, pitkistä kuljetuksista tai tallien vaihdosta aiheutuu fyysistä tai psykologista stressiä, kehon solujen elinikä lyhenee. Tämä johtaa huomattavasti lisääntyneeseen nukleotidi tarpeeseen, etenkin elimissä, joissa solujen jakautuminen on nopeaa, tai kudoksissa, joissa tarvitaan paljon energiaa.
NUKLEOTIDIT
Mitä ovat nukleotidit?
Voimme kutsua nukleotideja polttoaineeksi joka auttaa hevosen elimistöä toimimaan hyvin ja aktiivisesti. Nukleotidit ovat niin pieniä, että niitä ei voida nähdä paljaalla silmällä, vain elektronimikroskoopin avulla. Ne ovat pieniä rakennuspalikoita hevosen kehossa, joilla on valtava vaikutus – koko hevosen kehon toiminnan edellytys on uusien kehosolujen jatkuva muodostuminen. Miljoonat kehonsolut kuolevat päivittäin ja ne on jatkuvasti korvattava uusilla soluilla. Ennen kuin solu voi replikoitua (monistua), kaikki sen sisältö on ensin kopioitava, eli sen DNA on kopioitava ensin. Nukleotidin DNA: n ja RNA: n nukleiinihappojen rakennuspalikoilla on tässä olennainen rooli. Ilman riittävää määrää nukleotideja oikeassa suhteessa kehon soluihin nähden, solut eivät voi kopioitua ja uudistua. DNA ja RNA koostuvat viidestä eri nukleotidista.
Mutta nukleotideilla on myös tärkeä tehtävä DNA: n ja RNA: n ulkopuolella. Tunnetuin toiminto on energiansiirtoaineen ATP muodostuminen (adenosiinitrifopsfaatti). Lähes kaikki elintärkeät soluprosessit ovat riippuvaisia ATP: n energian saannista. Toisin sanoen – yksikään kehon solu ei voi toimia ilman nukleotideja. Kehon toiminnan palauttamiseksi sairauden tai loukkaantumisen jälkeen tarvitaan valtava määrä rakennuspalikoita ja energiaa. On otettava huomioon, että jo ainoastaan yhden kehonsolun rakenne vaatii noin kolme miljardia nukleotidia. Nukleotidien puuttuessa tätä tehtävää ei voi hallita ja kehon toiminnassa voi esiintyä toiminnallisia häiriöitä. Jotta koko keho toimii jatkuvasti hyvin, käytettävissä oleva määrä nukleotideja jaetaan siten, että esimerkiksi ensin energiaa annetaan kehossa siihen osaan, joka sillä hetkellä kärsii akuutista stressitilanteesta, ennen kuin keho tarjoaa nukleotideja (energiaa ja rakennusmateriaaleja) esimerkiksi vamman parantamiseen. Lisääntyneen stressin aikana tämä johtaa siis heikentyneeseen haavan tai vamman paranemiseen tai lisääntyneeseen alttiuteen infektioille paitsi eläimillä myös ihmisillä. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää huolehtia siitä, että hevonen saa koko ajan tarvittavan määrän nukleotideja.
– Muodosta rakennusohjeet jokaiselle elävälle olennolle: DNA, RNA
– Välttämätön energialähde solujen aineenvaihdunnassa
– Synteesituotteiden osana uusien solujen muodostumisessa, lisääntymis- ja parantumis prosesseissa
– Osana koentsyymejä: Ratkaiseva rooli erilaisten kemiallisten reaktioiden kulussa
– Entsyymien aktiivisuuden säätely
– Proteiinisynteesissä tarvitaan nukleotideja aminohappojen muuttamiseksi proteiineiksi. Nukleotidien sekvenssi DNA: ssa määrittää, mikä proteiini muodostuu.
Nukleotidit ovat luonnollinen osa jokaista ruokavaliota. Niitä voi esiintyä eri määrinä melkein kaikissa soluissa. Erityisesti maksassa on huikea määrä nukleotideja. Nukleotidien prosenttiosuus on huomattavasti pienempi kasvipohjaisissa elintarvikkeissa ja vaatii useita hajotusvaiheita, kunnes nukleotidit ovat elimistön saatavilla. Tämä johtuu siitä, että ruoan kanssa nautitut nukleotidit ovat enimmäkseen ns. Polymeeristen nukleiinihappojen muodossa (monet yksittäiset nukleotidit ovat sitoutuneet toisiinsa). Sen jälkeen kun hevonen on karkeasti katkaissut rehun syömisen aikana, ruoansulatuskanavan soluseinät ovat rikkoutuneet ja nukleotidirikas solutuma on paljastettu, polymeeriset nukleotidit hajoavat ja voivat imeytyä suolistoon.
Terveet hevoset voivat kuluttaa nukleotideja riittävästä määrästä rehua tai kierrättää ne kuolleiden kehon soluista (pelastusreitti). Uusi nukleotidien synteesi kehossa on myös mahdollinen, vaikkakin sitä tapahtuu rajoitetusti ja hitaasti. Kaikki kehon kudokset eivät kuitenkaan pysty suorittamaan uutta synteesiä, ja niin kutsuttu “de novo-synteesi” on erittäin energiaa kuluttava. Kudostyypit, jotka eivät voi syntetisoida uusia nukleotideja itsenäisesti, ovat erityisen riippuvaisia ruoan kautta saatavista nukleotideista. Näitä kudostyyppejä ovat esimerkiksi suoliston limakalvon solut, aivot ja valkosolut (punasolut, punasolut ja leukosyytit)
Milloin hevonen tarvitsee tukea GOLDFEVER-NUKLEOTIDI | IMMUUNISTA?
Jos elimistöä rasittavat voimakkaasti infektiot, sairaudet, lisääntynyt työmäärä tai vastaava, sillä on joka tapauksessa lisääntynyt tarve uusille kehon soluille. Lisäksi kehon solujen elinikää vähentää stressi (myös psykologinen stressi) missä tahansa muodossa. Näinä aikoina nukleotidien tarve kasvaa valtavasti, erityisesti elimissä, joissa solujen jakautumisnopeus on todella nopea.
Ennen kaikkea kudokset, joilla on suuri energiantarve, tarvitsevat nukleotideja riittävinä määrinä. Näitä kudoksia ovat suolet, maksa, immuunijärjestelmä, lihakset ja hermosto.
Joku voisi väittää että nukleotidien uudistumista voisi nopeuttaa lisäämällä perusrehun määrää ruokinnassa mutta valitettavasti se ei ole ihan näin yksinkertaista. Loukkaantuneiden hevosten ruokinta-annosta pienennetään yleensä painonnousun välttämiseksi tai temperamentin hallinnan helpottamisen vuoksi. Erityisesti vakavasti sairaat tai stressaantuneet eläimet syövät usein hyvin huonosti, mikä johtaa heidän yleisen tilansa heikkenemiseen edelleen. Syöttöannoksen täydentäminen erittäin kohdistetuilla, puhdistetuilla ja tasapainotetuilla nukleotideilla olisi erittäin hyödyllistä ja tarpeellista. Ne imeytyvät hyvin nopeasti ja ilman energiankulutusta uudistumisprosesseihin ja ne asettuvat elimistön saataville.
Nukleotidit auttavat seuraavissa elimistön toiminnoissa:
- Ruoansulatus / maha-suolikanava parantaa suoliston rakennetta ja suolistonukkaa, pH: n stabiloitumista, toksiiniin sitoutumista (toksiinien neutralointi) ja auttaa rehua sulautumaan paremmin sekä pienentää maksakantaa
- Immuunijärjestelmän aktiivinen toiminta
- Luonnollisten tappajasolujen, makrofagien, lymfosyyttien aktivointi ja nopeutettu vasta-aineiden muodostumiseen parempi suoja taudinaiheuttajia vastaan, alhaisempi alttius infektioille, nopeutunut haavan paraneminen ja toipuminen
- Suorituskyky / proteiinimetabolia. Lihasrakenteen ja aineenvaihdunnan parantaminen, parempi energiansaanti (ATP-aineenvaihdunta), punasolujen muodostumisen optimointi, parempi hapen saanti, vähentynyt laktaatin muodostuminen, lisääntynyt suorituskyky ja nopeampi palautuminen maksimaalisen liikunnan jälkeen, yleisen hyvinvoinnin parantaminen
- Aineenvaihdunta / kasvu. Parempi entsyymiaktiivisuus ja solujen aineenvaihdunta, nopeutettu DNA- ja RNA-synteesi. Nopeampi aineenvaihduntatuotteiden erittely, parantunut solujen uudistuminen
- Maksan solujen nopea uusiutuminen. Nopeampi ruoansulatus ja erittely, erityisesti stressissä olevilla eläimillä
LÖYDÄ OIKEA TASAPAINO
Nukleotidien tehokkuudessa ei kuitenkaan ole ratkaisevaa vain nukleotidien määrä, vaan kuten jo mainittiin, nukleotideja on 5 erilaista ja tiede on edistynyt pitkälle eri toimintamuotojen tutkimisessa. Yksittäisten nukleotidien järkevällä yhdistelmällä eri määrinä elimistön toimintoja voidaan tukea kohdennetusti. Koostumus eroaa paitsi halutun vaikutuksen mukaan myös siinä, missä lajeissa sitä käytetään. Ihmisillä on jo tehokkaita ravintolisiä, joita käytetään neurologiassa esimerkiksi loukkaantuneiden hermojen paranemisen edistämiseksi. Nämä puolestaan sisältävät täysin erilaisen koostumuksen kuin vastasyntyneiden ruokavaliossa. Tässä puhutaan tasapainoisista nukleotidiseoksista. Juuri tässä suurin osa hevosten nukleotidituotteista eroaa. Erityisesti immuunijärjestelmän ja aineenvaihdunnan tukemiseksi räätälöity nukleotidiseos on otettu huomioon lisärehussa Ludgers N Goldfever NUKLEOTID | IMMUNE.
Mitä Goldfeverissa on?
Tasapainoista nukleotidituotetta täydentää mannaanioligosakkaridien (MOS) mittava määrä prebioottista vaikutusta ja sen sisältämien beeta-glukaanien todistetusti immunomoduloiva vaikutus. Ludgers N Goldfever NUKLEOTIDI IMMUN sisältää runsaasti luonnollisia vitamiineja ja aminohappoja. Lisätty ternimaito antaa hevoselle lisää immunoglobuliineja ja kasvutekijöitä optimoidun paranemisen kannalta. Tämän ainutlaatuisen koostumuksen ansiosta tämä innovatiivinen tuote tarjoaa laajan valikoiman käyttötarkoituksia.
Ravitsemuksellisesti todistetut löydökset Ludgers N Goldfever NUCLEOTIDE -ainesosista IMMUNE
Ludgers N Goldfever Nucleotide Immun -valmistetta voidaan käyttää tukemaan:
Hevosille stressaavissa tilanteissa, fyysinen stressi (sairaus, lisääntynyt suorituskyky, synnytys, kasvu, turkinvaihto), psykologinen stressi (tallin muutos, kuljetus, vieroitus), toipumisen yhteydessä, infektioiden tai sairaalahoidon aikana, vammojen tai lihasten rakentamisen tukemiseen tai maksan toimintahäiriön yhteydessä.