Cool Down | Jauhe

69,00 

Sopii käytettäväksi hermostuneille ja ahdistuneille hevosille, harjoitustilanteisiin joissa hevonen pyritään saamaan mahdollisimman rennoksi, stressaaviin tilainteisiin, kuten kuljetukseen, lastauskoulutukseen, tallin vaihtoon, vieroitukseen ja lauman yhdistämiseen.

Ei tällä hetkellä varastossa, kysy saatavuus info@helasuo.fi

Tuotetunnus (SKU): 9201-4 Osastot: ,

Kuvaus

Cool down – rauhoittaa hevostasi stressaavissa tilanteissa

Hevoset kohtaavat jatkuvasti erilaisia stressitekijöitä. Vieroitus, ratsastus, tallin vaihto, laumojen yhdistäminen, uudet paikat, kilpailut, ratsatus sekä kuljetus saattavat jokainen aiheuttaa hevoselle stressiä. Tällaisissa tilanteissa etenkin magnesiumin ja tryptofaanin tarve kasvaa. Cool down sisältää näiden lisäksi esimerkiksi valerianaa, jonka juuriuutteet auttavat hermostunutta hevosta rentoutumaan. Vaikutus perustuu inhiboivan messenger-aineen, GABA:n lisääntyneeseen vapautumiseen. GABA (gamma-aminohappo) on tärkein keskushermoston välittäjäaine ja sillä on positiivinen vaikutus suorituskykyyn, hermojen hallintaan ja hyvinvointiin. GABA on luonnollinen stressiä estävä aine ja yksi parhaista luonnollisista aineista rentoumiseen niin henkisesti kuin fyysisesti.

Could down sopii muun muassa

  • Hermostuneille ja ahdistuneille hevosille
  • Harjoitustilanteisiin jossa hevonen pyritään saamaan mahdollisimman rennoksi
  • Stressaavissa tilanteissa (kuljetus, lastauskoulutus, tallinvaihto, lauman yhdistäminen)
  • Vieroitus
  • Magnesiumin ja tryptofaanin puute tapauksissa

 

Valerian

Luonnollisen valerianan juuriuutteet auttavat hermostunutta hevosta rentoutumaan. Vaikutus perustuu inhiboivan messenger-aineen, GABA:n lisääntyneeseen vapautumiseen. GABA (gamma-aminohappo) on tärkein keskushermoston välittäjäaine ja sillä on positiivinen vaikutus suorituskykyyn, hermojen hallintaan ja hyvinvointiin. GABA on luonnollinen stressiä estävä aine ja yksi parhaista luonnollisista aineista rentoumiseen niin henkisesti kuin fyysisesti.

Passiflora

Passifloralla on antispasmodinen, rauhoittava ja verenpainetta alentava vaikutus. Sitä käytetään kasviperäisissä lääkkeissä luonnollisena vaikuttavana aineena hermostuineisuuteen, ahdistukseen ja levottomuuteen.

Thryptophan

Hevonen ei itse pysty tuottamaan tryphtofaania. Siksi tämä aminohappo on aina lisättävä hevosen ruokintaan erikseen. Tryptofaani muuttaa kehon oman välittäjäaineen serotoniiniksi (onellisuushormoni), joka vaikuttaa hevosen mielentilaan positiivisesti.

Magnesium

Hevonen tarvitsee muutamia välttämättömiä mineraaleja ja yksi niistä on magneisum. Hevonen tarvitsee magnesiumia päivittäin, koska sillä on tärkeä rooli lukuisien entsymeiden aktivoitumisessa, nukleiinihappojen muodotumisessa ja solujen energia-aineenvaihdunnassa. Jotta hevonen voisi työskenellä rennosti, tulee lihassolujen ja hermoston välisen yhteyden olla vakaa. Magnesium rentouttaa hevosen lihaksia ja näin hevonen voi liikkua entistä vapautuneemmin.

C-vitamiini

C-vitamiini vaikuttaa aivojen välittäjäaineiden signaalin muodostamiseen. Nämä signaalit vaikuttavat esimerkiksi motoriikkaan, käyttäytymiseen ja mielentilaan.

COOL DOWN – Tavoitteena rento hevonen

Onko rentoutuminen, rauhallisuus ja tyyneys aina vain henkinen ongelma, toisin sanoen pään sisällä oleva haaste? Millä tavoin hermostuneisuus tai pelko johtavat jännittyneisiin lihaksiin? Mutta voivathan hermostuneisuus ja pelko johtua tuskallisesta jännityksestä ja stressistä? Missä on raja laiskan ja rennon hevosen välillä entä taas valppauden ja pelon?
Tämän rajan määrittelevät ehdottomasti ratsastajan tunteet sekä vaatimukset, jotka taas ovat yhtä erilaisia kuin rakastettujen nelijalkaisten ystäviemme rodut. Mutta voidaan kuitenkin todeta, että kaikki ovat yhtä mieltä yhdestä asiasta: hevosen tulisi reagoida rauhallisesti ja rennosti, mutta tarkkaavaisesti sekä hienovaraisesti. Tämä on jokaisen ratsastajan unelma, niin ammatti- kuin vapaa-ajan ratsastajankin.
Harjoittelu, hevosen ylläpitäminen ja ruokinta ovat varmasti suurin osa tasapainoista käyttäytymistä. Mutta aina on poikkeuksellisia tilanteita, jotka asettavat erityisiä vaatimuksia hevosten ja ratsastajien hermoille. Olkoon se ensimmäinen kuljetus, ratsastus erityisen hermostuneilla hevosella, huolellinen harjoittelu taudista johtuvien taukojen jälkeen, kovat pamaukset uudenvuodenaattona, sisäänratsastus tai mikä tahansa muu arkipäiväisestä rutiinista poikkeavasta asia.
Voimme varmasti valmistella hevoset joihinkin näistä tilanteista huolellisen koulutuksen avulla mutta valitettavan usein hankalissa tilanteissa käytetään voimakkaita rauhoittavia aineita, joilla voi olla negatiivisia sivuvaikutuksia. Suoliston toiminnan heikkenemisen lisäksi nämä voivat myös vähentää merkittävästi hevosen refleksejä. Vähentyneet refleksit voivat johtaa vaarallisiin tilanteisiin, kuten putoamisiin. Rauhoitettu eläin ei usein havaitse tilanteita kunnolla ja pahimmassa tapauksessa voi vahingoittaa muita eläimiä tai ihmisiä myöhästyneen havainnon avulla riittämätöntä puolustautumisreaktiota käyttäen. Ei ole täysin ymmärretty, miten rauhoittavat lääkkeet vaikuttavat oppimisvaikutukseen, mutta on hyvin todennäköistä, että se vähenee.
Hyvin usein myös hankalien hevosten hermostuneisuuden vuoksi ruokintaa vähennetään olemattomiin tai jopa lakkautetaan kokonaan siinä toivossa, että myös hevosen räjähdysherkkä liikkumisvapaus vähenisi.

Karkearehun pureskelulla on voimakas rauhoittava vaikutus hevosen psyykkeeseen. Jos hevosen karkearehu leikataan liikaa, se vaikuttaa merkittävästi stressitilan mahdolliseen kasvuun. Väkirehun leikkaaminen laadukkaan heinän ohella on yleisestikkin huono idea. Jos heinän määrä ja laatu eivät vastaa kysyntää, väkirehun väheneminen voi johtaa tärkeiden vitamiinien, kivennäisten ja aminohappojen alitarjontaan, jotka ovat välttämättömiä rentoutuneille, tehokkaille lihaksille sekä vakaille ja joustaville hermoille.

 

Ludgers N COOL DOWN | JAUHE

Olemme kehittäneet tuotteen, joka samanaikaisesti useiden ainesosien kanssa rentouttaa hevosta, vaikuttamatta kielteisesti sen reflekseihin tai suorituskykyyn. Tuotekehityksen aikana käytimme hyväkseen perinteisen rohtolääketieteen tietoa ja viimeisintä ravitsemuksellista tietoa.

Magnesiumon välttämätön täydennysrehu monien entsyymien toiminnalle hermo- ja lihaskudoksissa. Tämä elementti on erityisen tärkeä energian ja lihasten jännityksen / rentoutumisen muodostumisessa. Magnesium estää myös hermosolujen “ylistimulaation”. Magnesiumin puutteella voi olla monenlaisia vaikutuksia – ensimmäiset oireet ovat yleensä lihasongelmia, jotka lisääntyvät merkittävästi, erityisesti stressin aikana. Lisääntynyt ahdistus ja hermostuneisuus ovat myös oireita riittämättömästä magnesiumin saannista.
Riittämätön magnesiumin puute johtuu yleensä hevosen rajoitetusta väkirehun saannista tai huonosta heinän laadusta. Suurempia puutostiloja esiintyy erityisesti lisääntyneen hikoilun tai ripulitautien yhteydessä. Mutta kaikenlainen stressi johtaa myös adrenaliinitason nousuun ja siten lisääntyneisiin magnesiumkatoon.

Näemme magnesiumin lisääntyneen kysynnän erityisesti tiineillä tammoilla, stressaavissa tilanteissa, kuten tallien vaihdon yhteydessä, kuljetuksessa, klinikoilla ja urheilutoiminnassa.

Valerian (Valeriana officinalis) ja passion floran ainesosat ovat arvostettuja perinteisessä kasvilääketieteessä. Toisin kuin magnesium, (Passiflora incarnata) vaikuttaa pääasiassa keskushermostoon. Erityisesti molemmissa kasveissa esiintyvän β-karyofylleenin, jota esiintyy myös suurina pitoisuuksina kannabiksessa, sanotaan vähentävän stressiä ja ahdistusta. Todellisen valerianin juuriuutteet auttavat hermostuneisuutta ja levottomuutta vastaan ja niillä on yleensä rentouttava vaikutus. Viime aikoihin asti oletettiin, että vaikutus perustuu pääasiassa inhiboivan välittäjäaineen GABA: n (gamma-aminovoihappo) lisääntyneeseen vapautumiseen ja alempaan takaisinottoon. GABA on tärkein rauhoittava välittäjäaine keskushermostossa ja sillä on positiivinen vaikutus mielentilaan. Viimeaikaiset tutkimukset ovat nyt osoittaneet, että valerian sitoutuu myös A1-reseptoreihin. Nämä ovat samat reseptorit jotka johtavat jännitystiloihin kofeiinisidoksen kautta. Valerian korvaa kofeiinin näillä ja sillä on mitattava rauhoittava vaikutus.

Vuoden 2011 lääkekasvin, Passiflora incarnata, rauhoittava vaikutus tunnettiin jo vuonna 1570. Uskotaan, että yksi vaikutuksista perustuu ensisijaisesti serotoniinin hajoamisen estämiseen. Muutaman minuutin kuluttua alkavan toisen vaikutuksen toimintamekanismia ei ole vielä täysin selvitetty. Oletetaan kuitenkin, että Passifloralla on antagonistinen vaikutus GABA-B-reseptoriin ja siten sillä on anksiolyyttinen vaikutus. että yksi vaikutuksista perustuu pääasiassa serotoniinin hajoamisen estämiseen. Muutaman minuutin kuluttua alkavan toisen vaikutuksen toimintamekanismia ei ole vielä täysin selvitetty. Oletetaan kuitenkin, että Passifloralla on antagonistinen vaikutus GABA-B-reseptoriin ja siten sillä on anksiolyyttinen vaikutus ja että yksi vaikutuksista perustuu pääasiassa serotoniinin hajoamisen estämiseen. Muutaman minuutin kuluttua alkavan toisen vaikutuksen toimintamekanismia ei ole vielä täysin selvitetty. Oletetaan kuitenkin, että Passifloralla on antagonistinen vaikutus GABA-B-reseptoriin ja siten sillä on anksiolyyttinen vaikutus.
Tryptofaani on yksi välttämättömistä aminohapoista, jotka on otettava ruoan kanssa. Tryptofaania tarvitaan keskushermoston aineenvaihdunnassa serotoniinin, niin kutsutun onnen hormonin, muodostumiseen. Serotoniinilla on säätelevä vaikutus ärsykkeiden siirtymiseen keskushermostossa. Koska serotoniini kuluu suhteellisen nopeasti, jatkuva tryptofaanin saanti on välttämätöntä uudistumiselle. Kohdennettua lisäystä suositellaan siksi lisääntyneen tarpeen aikana.

Eri ainesosien järkevän yhdistelmän avulla COOL DOWN JAUHE kokonaisuutena on merkittävästi parempi vaikutukseltaan kuin yksittäiset komponentit. Suurin vaikutus saavutetaan vasta noin viikon kuluttua COOL DOWNin syöttämisen aloituksesta, ja siksi sitä tulisi ruokkia hyvissä ajoin ennen ennakoitavaa stressitilannetta. Tuloksena on rento, rento ja kykenevä hevonen.

Tässä mielessä, etenkin nyt, sinä ja hevosesi pysytte terveinä ja rentoina.

 

Kirjoittajasta: Dr. med. eläinlääkäri. Heike Kühn

Tutkittuaan eläinlääketieteen Giessenissä ja harjoittelujaksonsa Zürichin yliopistossa / Sveitsissä (hevosurheilulääketieteen keskus), hän meni Tuftsin yliopistoon / USA: ksi 3 vuodeksi. Urheilulääketieteen lisäksi hän omistautui myös sisätautiin.

Useiden vuosien työn jälkeen eläinlääkärinä Munich-Riemin hevosklinikalla ja Steinbergin ratsastusharjoittelussa Truchtlachingin hevosten immunologinen keskus perustettiin vuonna 2011. Lukuisten luentotapahtumien avulla eri yliopistoissa (Harvardin yliopisto, New Hampshiren yliopisto, LMU München jne.) Ja klinikoilla Saksassa ja ulkomailla hän yrittää välittää tietojaan kollegoille ja ratsastajille.

Lisätiedot

Paino 1,2 kg (kilogramma)
Mitat 22 × 18 × 18 cm (senttimetri)
Ruokintasuositus

Cool Downia suositellaan annettavaksi joko kuureina tai kokoaikaisesti. Cool Down sisältää valerianaa, joka sisältää dopingia ja tämän vuoksi jauheen käyttö tulee lopettaa vähintään 72H ennen kilpailujen alkua. Mitä kauemmin tuotetta on syöttänyt, sitä hitaammin se katoaa hevosen elimistöstä.

PÄIVITTÄINEN RUOKINTASUOSITUS
4g / 100kg.
1 mitta = 10g

Suurin suositeltu vuorokausiannos on 8g/100 kg ruumiinpaino

Koostumus

Dekstroosi, ohrauute, valerian, trypopaani, magnesium oksidi, passion kukka, magnesium fumaarihappo, C-vitamiini

Ravintosisältö /kg

Raaka proteiini 14,9 %
Raakakuitu 2,9 %
Rasva 1,2 %
Tuhka 11 %
Fosfori 0,10 %
Magnesium 4,80 %
Natrium 0,01 %
Kalium 0,50 %
Kuivat aineet 92,00 %

Aminohapot/ KG
Trypofaani 110.000mg

Ravintolisät
C-vitamiini 10.000mg

Doping varoaika 72H

Pakkauskoko

1.2kg