Psyllium | Pelletti

44,50 

Suoliston tehokas hiekan poistaja.

Varastossa

Kuvaus

Hevosen uloste, ripuli, huono karva, painonpudotus tai kevyet ähkyn oireet voivat olla ensimmäisiä merkkejä siitä, että hevosen suolistossa saattaa olla hiekkaa. Kun hevoset imevät hiekkaa ravinnon yli tai syövät sitä tietoisesti, imeytyneet sedimentit kerääntyvät suolistoon. Hiekka ärsyttää suoliston limakalvoja ja tämä voi johtaa heikentyneeseen suoliston toimintaan.

Suolen kyky imeä ravintoaineita ja vettä heikkenee ja ähkyjen riski kasvaa huomattavasti, jos suolistossa on hiekkaa. Näissä tapauksissa Psylliumin käyttö auttaa turpoamisen ja limaa muodostavien ominaisuuksien takia. Erityisesti psylliumin kuori sisältää suurimman osan tämän kasvin arvokkaista limaa muodostavista ja vettä sitovista aineosista.

Selluloosaa sisältävät pelletit muodostavat paksun geelin heti, kun ne joutuvat kosketuksiin suoliston nesteiden kanssa, joka taas sitoo sedimentit ja ylimääräisen veden ja sekoittaa sen ulosteen kanssa. Psylliumkuorien kasvi helpottaa rehun kuljetusta ruuansulatuskanavan läpi ja vähentää ummetuksen ja ähkyn riskiä. Omenan puristusjätteitä sisältävällä pektiinillä on prebioottinen vaikutus suolistoflooraan. Viimeisimmät havainnot osoittavat myös, että psylliumkuorilla on tasoittava vaikutus verensokeripitoisuuteen, ja siten niillä voi olla positiivinen vaikutus hevosille, joilla on insuliiniresistenssi tai kaviokuume.

Psyllium pelletit ovat hyväksi hevosille, joilla on ripulia, ummetusta tai korkea veren sokeritaso. Pelletit myös ennaltaehkäisevät hiekan kerääntymistä hevosen vatsaan ja ne stimuloivat suoliston toimintaa.

Lisätiedot

Paino 1 kg (kilogramma)
Mitat 24 × 15 × 7 cm (senttimetri)
Ruokintasuositus

Suosittelemme rehua annettavaksi hoitona vuoden ympäri. Rehu olisi hyvä jakaa kaikille ruokintakerroille. Muistathan antaa pelletit kuivana, jotta lima pääsee muodostumaan vasta suolistossa!

PÄIVITTÄINEN ANNOS
5-10g/100kg

1 Mitta = 15 g

Koostumus

Psyllium kuoret, omena, havujauhe, dekstroosi

Ravintosisältö /kg

Raaka proteiini 3,80 %
Raakakuitu 13,20 %
Rasva 1,70 %
Tuhka 2,20 %
Kuivat aineet 88,30 %
Natrium 0,10 %

ADMR säännösten mukainen.

Pakkauskoko

1kg