Sinkki Nukleotidi Pelletti

40,00 

Tuote on suosittu hevosten keskuudessa joiden ihoa, karvaa ja kavioainesta halutaan auttaa voimaan entistä paremmin.

Ei tällä hetkellä varastossa, kysy saatavuus info@helasuo.fi

Kuvaus

Sinkillä on ratkaiseva rooli hevosen organismin useissa metabolisissa toiminnoissa. Sinkki nukleotidien erityinen nukleotidiseos mahdollistaa sinkin imeytymistä entisestään ja tämän lisäksi nukleotidien RNA ja DNA toimivat rakennuspalikkoina uusien solujen muodostumisessa. Tuote on suosittu hevosten keskuudessa joiden ihoa, karvaa ja kavioainesta halutaan auttaa voimaan entistä paremmin.
NUKLEOTIDIT
Mitä ovat nukleotidit?
Voimme kutsua nukleotideja hevosen elimistön polttoaineeksi, joka auttaa hevosen elimistöä toimimaan hyvin ja aktiivisesti. Nukleotidit ovat niin pieniä, että niitä ei voida nähdä paljaalla silmällä, vain elektronimikroskoopin avulla. Ne ovat pieniä rakennuspalikoita hevosen kehossa, joilla on valtava vaikutus – koko hevosen kehon toiminnan edellytys on uusien kehosolujen jatkuva muodostuminen. Miljoonat kehonsolut kuolevat päivittäin ja ne on jatkuvasti korvattava uusilla soluilla. Ennen kuin solu voi replikoitua (monistua), kaikki sen sisältö on ensin kopioitava, eli sen DNA on kopioitava ensin. Nukleotidin DNA: n ja RNA: n nukleiinihappojen rakennuspalikoilla on tässä olennainen rooli. Ilman riittävää määrää nukleotideja oikeassa suhteessa kehon soluihin nähden, solut eivät voi kopioitua ja uudistua. DNA ja RNA koostuvat viidestä eri nukleotidista.

Mutta nukleotideilla on myös tärkeä tehtävä DNA: n ja RNA: n ulkopuolella. Tunnetuin toiminto on energiansiirtoaineen ATP muodostuminen (adenosiinitrifopsfaatti). Lähes kaikki elintärkeät soluprosessit ovat riippuvaisia ​​ATP: n energian saannista. Toisin sanoen – yksikään kehon solu ei voi toimia ilman nukleotideja. Kehon toiminnan palauttamiseksi sairauden tai loukkaantumisen jälkeen tarvitaan valtava määrä rakennuspalikoita ja energiaa. On otettava huomioon, että jo ainoastaan yhden kehonsolun rakenne vaatii noin kolme miljardia nukleotidia. Nukleotidien puuttuessa tätä tehtävää ei voi hallita ja kehon toiminnassa voi esiintyä toiminnallisia häiriöitä. Jotta koko keho toimii jatkuvasti hyvin, käytettävissä oleva määrä nukleotideja jaetaan siten, että esimerkiksi ensin energiaa annetaan kehossa siihen osaan, joka sillä hetkellä kärsii akuutista stressitilanteesta, ennen kuin keho tarjoaa nukleotideja (energiaa ja rakennusmateriaaleja) esimerkiksi vamman parantamiseen. Lisääntyneen stressin aikana tämä johtaa siis heikentyneeseen haavan tai vamman paranemiseen tai lisääntyneeseen alttiuteen infektioille paitsi eläimillä myös ihmisillä. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää huolehtia siitä, että hevonen saa koko ajan tarvittavan määrän nukleotideja.

– Muodosta rakennusohjeet jokaiselle elävälle olennolle: DNA, RNA
– Välttämätön energialähde solujen aineenvaihdunnassa
– Synteesituotteiden osana uusien solujen muodostumisessa, lisääntymis- ja parantumis prosesseissa
– Osana koentsyymejä: Ratkaiseva rooli erilaisten kemiallisten reaktioiden kulussa
– Entsyymien aktiivisuuden säätely
– Proteiinisynteesissä tarvitaan nukleotideja aminohappojen muuttamiseksi proteiineiksi. Nukleotidien sekvenssi DNA: ssa määrittää, mikä proteiini muodostuu.

Nukleotidit ovat luonnollinen osa jokaista ruokavaliota. Niitä voi esiintyä eri määrinä melkein kaikissa soluissa. Erityisesti maksassa on huikea määrä nukleotideja. Nukleotidien prosenttiosuus on huomattavasti pienempi kasvipohjaisissa elintarvikkeissa ja vaatii useita hajotusvaiheita, kunnes nukleotidit ovat elimistön saatavilla. Tämä johtuu siitä, että ruoan kanssa nautitut nukleotidit ovat enimmäkseen ns. Polymeeristen nukleiinihappojen muodossa (monet yksittäiset nukleotidit ovat sitoutuneet toisiinsa). Sen jälkeen kun hevonen on karkeasti katkaissut rehun syömisen aikana, ruoansulatuskanavan soluseinät ovat rikkoutuneet ja nukleotidirikas solutuma on paljastettu, polymeeriset nukleotidit hajoavat ja voivat imeytyä suolistoon.

Terveet hevoset voivat kuluttaa nukleotideja riittävästä määrästä rehua ​​tai kierrättää ne kuolleiden kehon soluista (pelastusreitti). Uusi nukleotidien synteesi kehossa on myös mahdollinen, vaikkakin sitä tapahtuu rajoitetusti ja hitaasti. Kaikki kehon kudokset eivät kuitenkaan pysty suorittamaan uutta synteesiä, ja niin kutsuttu “de novo-synteesi” on erittäin energiaa kuluttava. Kudostyypit, jotka eivät voi syntetisoida uusia nukleotideja itsenäisesti, ovat erityisen riippuvaisia ​​ruoan kautta saatavista nukleotideista. Näitä kudostyyppejä ovat esimerkiksi suoliston limakalvon solut, aivot ja valkosolut (punasolut, punasolut ja leukosyytit)

Ravitsemuksellisesti todistetut löydökset Ludgers N Goldfever NUCLEOTIDE -ainesosista IMMUNE
01-annos

Ludgers N Nucleotide Immun -valmistetta voidaan käyttää tukemaan:
Hevosille stressaavissa tilanteissa fyysinen stressi (sairaus, lisääntynyt suorituskyky, synnytys, kasvu, karvan vaihto), psykologinen stressi (tallin muutos, kuljetus, vieroitus), pitkä toipuminen, infektioiden tai sairaalahoidon aikana, vammojen tai lihasten rakentamisen tukeminen sekä maksan toimintahäiriön yhteydessä.

Lisätiedot

Paino 1 kg (kilogramma)
Mitat 20 × 20 × 15 cm (senttimetri)
Ruokintasuositus

Sinkki nukleotideja suositellaan syötettäväksi 6g / per 100kg vähintään neljän viikon jaksoissa.

1 mitta = 10g

Annosmäärän saa tuplata mutta emme suosittele sitä annettavaksi hevosille tämän enempää.

Koostumus

Vihreä niittyheinä, ohra, pellavansiemen, dekstroosi, sinkki kelaatti, nokkonen, Saccharomyces cerevisiae nucleus extract (nukleotidi)

Ravintosisältö /kg

Raaka proteiini 16,3 %
Raakakuitu 10,4 %
Rasva 3,3 %
Tuhka 9,1 %
Kalsium 0,7 %
Fosfori 0,4 %
Magnesium 0,2 %
Natrium 0,1 %
Kalium 1,1 %

Hivenaineet
Sinkki aminohappo sinkki kelaattihydraattins (3b606) 15.000 mg

Pakkauskoko

1.5kg