Sir Arthur Carrus

San Amour I – Davignon II – Weltmeyer

Hannover stallion, *18.5.2017, 168cm

Lic. OLD, FWB
N/N (Non Carrier)/WFFS

Breeder Mty Niiranen / Carrus Dressage
Owner Mty Niiranen / Carrus Dressage

Sir Arthur Carrus on upea Suomessa syntynyt huippusukuinen Hannover-ori, jolla on hienot liikkeet, ystävällinen luonne ja aktiiviset takajalat!

Hannover ori Sir Arthur Carrus, tarjolla FWB ja Oldenburg – jalostukseen

Sir Arthur Carrus, 18.05.2017 Ypäjänkylässä syntynyt, musta Hannover ori on 11.12.2019 hyväksytty Oldenburgin kantakirjaan ja sittemmin myös FWB -kantakirjaan. Ori on ollut Saksassa valmisteltavana kesästä 2019 asti ja palaa huhtikuussa 2020 Suomeen Oriasema Helasuolle siitoshommiin.

Ori on luonteeltaan herkkä ja ystävällinen, rakenteeltaan korrekti, ja sillä on kolme hyvää askellajia. Oriilla on aktiiviset takajalat liikkuessaan.

Sir Arthur Carruksen geeniperimässä kohtaavat kouluratsastusjalostuksen suuret nimet Weltmeyer, Donnerhall, Sandro Hit, Pik Bube I, höystettynä täysveriori Godavarilla xx.
Sir Arthur Carruksen täysveriaste on 32,62 %

Sir Arthur Carrus on WFFS N/N (negatiivinen).

Dorina R

Sir Arthur Carruksen emä ja emän emälinja

Sir Arthur Carruksen emä Dorina R polveutuu Mecklenburgin tammalinjasta Azurtochter. Emälinjan tammoista on neljällä peräkkäin Saksan valtionvalio -tamman arvo. Isoäiti Mecklenburgin valtionvalio Weltliesel kuin myös Oldenburgin valtionvalio Dorina R on jalostusarvosteltu Suomessa 1.palkinnolla ja palkittu arvokirjaimilla AB jälkeläistensä perusteella.

Emälinjasta on syntynyt Saksassa:

 • Menestyneitä kouluhevosia luokassa S:
  • Rosa Royce v. Rotspon/Lilian Samorin
  • Richard Royce v. Rotspon/Lilian Samorin
 • Menestyneitä estehevosia 140 luokista ylöspäin
  • Chello v. Cellestial/Stefan Böse 145
  • Quinzi v. Quick Star/Sven Thölke
  • Quickstep v. Quintender/Martin Reznicek
  • Chicca-Blue v. Chacco-Blue/Ulrich Ahlmann
  • Chicca-Mo v. Chaccomo/Ulrich Ahlmann
 • Jalostukseen hyväksytty ori
  • Contest v. Conterno Grande

Sir Arthur Carruksen emä Dorina R on varsonut Suomessa 12 jälkeläistä, ja tamman odotetaan varsovan 2020 oriista Vivino (Vivaldi-Dancier).

 

Emän jälkeläiset oriista San Amour

Jälkeläisistä Fée Clochette Carrus, s 2009, oriin täyssisko, on kisannut menestyksekkäästi Saksassa Inter-II -tasolla, sijoittunut jaetulle 7:lle sijalle lohdutusfinaalissa Nuorten Kouluhevosten MM-kisoissa Verdenissä vuonna 2014, ja ollut paras 1 v tamma, paras 1 v ja BISI Hippoksen kasvattajapäivillä v 2010 huippupistein 44, saaden mm. tyypistä täyden 10.

Kaiken kaikkiaan Dorina R on emänä viidelle San Amour täyssisarukselle, joista neljä on esitetty Hippoksen varsanäyttelyissä ja palkittu I -palkinnolla. V 2019 syntynyt Sheldon Carrus palkittiin EBEF 2019 tapahtumassa parhaana Oldenburg -varsana, eikä ole vielä osallistunut Hippoksen varsanäyttelyihin.

Emän jälkeläiset oriista Vivaldi
Dorina R:n orijälkeläinen Versace, aiemmin Vaudeville Carrus, s 2016, isäoriista Vivaldi (Krack C-Jazz) on hyväksytty jalostukseen AES -kantakirjaan Englannissa.
Vaudeville Carruksen pikkuveli Viudevalle Carrus, s 2018, odottelee vielä tulevia haasteita kotitilalla.

Emästä yleistä
Dorina R on miellyttävä luonteeltaan, hyvin tiinehtyvä, varsansa antaumuksella ja suurella äidinrakkaudella hoitava emä, joka ei panikoi vaan hoitaa tilanteet maltilla. Tamma on ollut tiineenä jokainen vuosi Carruksen tallissa asuessaan, eli vuodesta 2008 lähtien.

Dorina R:n isä Hannover ori Davignon II:lla (Donnerhall-Pik Bube I) on 5 jalostukseen hyväksyttyä orijälkeläistä ja 6 valtionvaliotammaa Saksassa, FN jalostusarvo kisatulosten perusteella 120 83 %n varmuudella.

Dorina R:n isän isä on legendaarinen Weltmeyer (World Cup I -Absatz). Weltmeyerin jälkeläisillä on 112 jalostukseen hyväksyttyä oria, joista 89 Hengstbuch 1:ssä ja 421 valtionvalio- ja kandidaattitammaa. Jälkeläisille on maksettu kisavoitoista n. 2,8 milj euroa. Weltmeyerilla on n. 2400 kisaavaa jälkeläistä, joista 215 vaikeissa koululuokissa.
FN jalostusarvoindeksi on 154 99%n varmuudella kansainvälisten ja kansallisten vaikeiden luokkien tulosten perusteella. Weltmeyer oli suvereeni 300 pv suorituskyvyn testin voittaja Adelheidsdorfissa kokonaispistein 143,96 22.10.2017, voittaen kouluosion ja ollen kolmas esteissä.

San Amour

Sir Arthur Carruksen isä Oldenburgin Hauptprämie ori San Amour

Isäoriilla on Saksassa

 • 49 hyväksyttyä orijälkeläistä, joista 33 on Hengstbuch I:ssä
 • 385 siitoskäytössä olevaa tammaa, joista 86 on valtionvalioita tai -kandidaatteja
 • FN jalostusarvo 127 95 % varmuudella perustuen kilpailusuorituksiin
 • Vaikeimpien kansainvälisten ja kansallisten 418 kisaluokkastartin perusteella laskettu jalostusarvo on 155 96 %:n varmuudella.
 • orin jälkeläisille on maksettu kisavoittoina 298.641 euroa, kisaavia jälkeläisiä on 876, joista 64 menestyneitä kouluratsastuksessa
 • San Amour oli suorituskyvyn 70 pv testin koulupuolen voittaja 15.11.2007 Schlieckaussa pistein 135,74

San Amourilla on Suomessa Heppa järjestelmässä 48 jälkeläistä, joista 19 on esitetty Hippoksen näyttelyissä.  Esitetyistä varsoista 11 on palkittu I -palkinnolla eli liki 58 % esitetyistä. San Amourilla on lisäksi 4 jalostukseen hyväksyttyä oria 19 esitetyn varsan joukossa eli San Riant, Kyrö San Allegro, Strauss ja Sir Arthur Carrus.

Hinnat:
Sir Arthur Carrus astutuskausi
Astutusmaksu kausi 350,00€ (Maksu ennen ensimmäistä siemennystä/siirtoa)
+ Tiineysmaksu 90 vrk tiineydestä 580,00€
Katso tarkemmat tiedot hinnastostamme.
Mahdollisuus myös Jousto laskuun ja osamaksuun!

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Sir Arthur Carrus sopii sinun tammallesi!

Lisätiedustelut oriista:
Helena Niiranen
puh. 044 9888 210
info@carrusdressage.com 

Varaukset: Oriasema Helasuo / tilauslomake

San Amour I  Sandro Hit Sandro Song
Antenne II
Puppenfee Plasir dAmour
Ariola
Dorina R Davignon II Donnerhall
Piroschka
Weltliesel Weltmeyer
Comtessa

Galleria

Videot