Tilauslomake Sosath

  TILAUSTA TEHDESSÄSI TOIMI NÄIN:
  1. Täytä orivalintasi ja yhteystiedot alla olevaan kaavakkeeseen ja lähetä kaavake
  2. Tee spermatilaus soittamalla numeroon 040 195 1434 edellisenä iltana klo 20 mennessä.

  Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia!

  Tilaajan tiedot

  Tilaajan osoite / Address  Tamman tiedot / Details of the mare

  Siementävän eläinlääkärin nimi ja puhelinnumero / Name and address of the responsible veterinarian who performs the insemination
  Toimitustiedot / Delivery address  Sperma / The semen

  Ennakkomaksu / Pre payment

  100e alennus kun maksu suoritetaan ennen ensimmäistä siemennystä /100e discount for paying before the first insemination*
  Kyllä / YesEi / No

  Lasku

  Laskun lähetystapa / Invoice send via*
  Sähköposti / EmailPosti / Post

  Ehdot ja tulevat maksut

  Astutuskausi on rajattu välille 1.2- 15.8.
  Oriit hypytetään Saksassa, maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Normirahdeilla pystyvät toimittamaan tuoresiemenen Suomeen tiistaista – perjantaihin, kunhan kyseiselle viikolle ei satu arkipyhäpäiviä. Sperman tilaukset soittamalla edellisenä päivänä klo 20 mennessä 040- 1951 434 Oriasema Helasuo.

  Astutusmaksu maksetaan kokonaisuudessaan yhdellä kerralla. Jos maksu suoritetaan ennen ensimmäisen siirron lähettämistä tarjoamme – 100€ alennuksen. Kaikki laskutustoiminta suoritetaan Oriasema Sosathin toimesta.

  Siementen lähetyspäivät ovat aina maanantaista torstaihin 15.8. saakka. Annoksilla ei ole tammakohtaisia rajoituksia.

  Jokaisen oriesittelyn yhteydessä olemme maininneet oriiden tuoresiemen saatavuuden, mutta muistathan aina varmistaa ennen tilausta, että kyseisen orin siementä on varmasti saatavilla ja että siemen on saatavilla päivässä – jos aikataulu menee tiukaksi, tilaajan täytyy itse pystyä noutamaan toimitus lentokentältä. Ylipäivän menevissä rahdeissa on eri hinnoittelu. Osa oreista kilpailee myös astutuskaudella, joka saattaa muun muassa haitata sperman saatavuutta sairastumisien tai ylikysynnän ohella. Jos tilaus on kuitenkin jo tehty ja tuoresiementä ei ole saatavilla, voi tamman omistaja halutessaan vaihtaa oriita, jolloin maksu edellisestä oriista korvaa uuden oriin.

  Jos tammasi ei tule tiineeksi tuoresiirrolla tuoreen kausimaksujärjestelmän mukaisesti tai tamma luo alkion, hyvitämme seuraavan vuoden maksussa kokonaisuudessa samanhintaisesta maksetusta orista kausimaksun. Toimitathan edellä mainitussa tilanteessa eläinlääkärin todistuksen syyskuun loppuun mennessä osoitteeseen oriasema@helasuo.fi. Ilman eläinlääkärin todistusta emme pysty hyvittämään maksua.

  Osalle oreista haetaan Hippokselta FWB-jalostuksen yleinen jalostuslupa, mutta myös muita oreja voi käyttää Hippoksen tammakohtaisella luvalla FWB-jalostuksessa.

  Kehoitamme kaikkia tamman omistajia testaamaan tammanne WFFS geenivirheen puitteilta. Jos tammasi kantaa kyseistä geeniä, suosittelemme vahvasti käyttämään oriita joka ei kanna kyseistä geeniä.

  Autamme mielellämme orivalinnoissa niin omien oriemme kuin Hof Sosathin orien osalta. Voit olla yhteydessä suoraan Oriasema Helasuohon mikäli tarvitset neuvoa tai vahvistusta omiin ajatuksiisi.

  Astutusmaksun lisäksi asiakkaalta veloitetaan spermalähetyksestä eläinlääkärin todistuspalkkio ja rahtikulut. Näiden hinta voi vaihdella rahtikulujen hinnoittelujen mukaan, mutta esimerkiksi vuonna 2021 eläinlääkärin palkkio oli per lähetys 25,00€ ja rahtikulut per lähetys 80,00€.

  Oriasema Helasuo 040 1951434
  oriasema@helasuo.fi